1

2

Przepisy

Klopsiki z fasolą i ziemniakami

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

450 calories kalorie: 450 kcal / porcja

"Jednogarnkowe" pyszne klopsiki z czerwoną fasolą i ziemniakami - z przyjemną, grzybową nutą, bo do duszenia dodamy aromatyczną Zupę borowikową Jak u Mamy. Całość doprawiamy majerankiem, posypujemy natką i podajemy z surówką z kiszonej kapusty.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz małą cebulę i posiekaj ją.
  2. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, jajkami i bułką tartą. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Uformuj 12 klopsików i usmaż na oleju.
  4. Obierz dużą cebulę i ziemniaki.
  5. Cebulę pokrój w półplasterki, ziemniaki w cząstki.
  6. Do mięsa dodaj cebulę, zeszklij, a następnie dodaj ziemniaki.
  7. Podlej 1 szklanką wody i duś 10 minut.
  8. Odsącz czerwoną fasolę.
  9. Zupę rozprowadź w 300 ml wody i dodaj do mięsa.
  10. Dołącz odsączoną fasolę.
  11. Duś razem przez 7 minut.
  12. Przez podaniem dodaj natkę pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: