Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Klopsiki z fasolą i ziemniakami

  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 450 kcal / 1 porcję

"Jednogarnkowe" pyszne klopsiki z czerwoną fasolą i ziemniakami - z przyjemną, grzybową nutą, bo do duszenia dodamy aromatyczną Zupę borowikową Jak u Mamy. Całość doprawiamy majerankiem, posypujemy natką i podajemy z surówką z kiszonej kapusty.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Obierz małą cebulę i posiekaj ją.
  2. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, jajkami i bułką tartą. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Uformuj 12 klopsików i usmaż na oleju.
  4. Obierz dużą cebulę i ziemniaki.
  5. Cebulę pokrój w półplasterki, ziemniaki w cząstki.
  6. Do mięsa dodaj cebulę, zeszklij, a następnie dodaj ziemniaki.
  7. Podlej 1 szklanką wody i duś 10 minut.
  8. Odsącz czerwoną fasolę.
  9. Zupę rozprowadź w 300 ml wody i dodaj do mięsa.
  10. Dołącz odsączoną fasolę.
  11. Duś razem przez 7 minut.
  12. Przez podaniem dodaj natkę pietruszki.
Kalorie: 1800 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 listopada 2010
    szantiw

    przepis super warto go wyprubować

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Klopsiki z fasolą i ziemniakami

Wydrukuj przepis

Klopsiki z fasolą i ziemniakami

Zgłoś przepis do moderacji