Spaghetti z boczkiem w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek kroimy w paseczk, a cebulkę w kostkę. Żółty ser ścieramy na dużych oczkach.
  2. Na oliwie przesmażamy boczek.
  3. Dodajemy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek.
  4. Wszystko razem przesmażamy.
  5. Dodajemy sos pomidorowy oraz bazylię. Całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kilka minut, dodajemy przyprawy do smaku, zmniejszamy grzanie i zostawiamy pod przykryciem.
  6. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  7. Na talerz nakładamy makaron. Następnie ciepły sos i posypujemy startym żółtym serem. Wszystko przyprószamy posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Spaghetti w wersji z boczkiem potrafi być jeszcze smaczniejsze niż to z mięsem mielonym. Sos pomidorowy samodzielnie wzbogaćmy zieleniną i przyprawami. Pamiętajmy o bazylii, papryce i pietruszce, które wzmocnią smak sosu. Podczas gotowania dodajmy też Maggi, które sprawi, że danie zyska nowego wymiaru. Przed podaniem, posypujemy danie żółtym serem. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?