Fasolowa z boczkiem

5/5 5 6 5 1
5/5 5 6 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 22 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.
  2. Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.
  3. Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.
  4. Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.
  5. Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.
  6. Dopraw majerankiem i pieprzem.
  7. Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Opis przepisu:

Pożywna i szybka Zupa fasolowa Nasza Specjalność z boczkiem wędzonym, ziemniakami, kiełbasą śląską i czerwoną fasolą. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny - potem wystarczy tylko doprawić majerankiem i podać ze świeżym pieczywem - najlepiej ciemnym, na zakwasie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?