1

2

Przepisy

Fasolowa z boczkiem

4/5 4 5 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

353 calories kalorie: 353 kcal / porcja

Pożywna i szybka Zupa fasolowa Nasza Specjalność z boczkiem wędzonym, ziemniakami, kiełbasą śląską i czerwoną fasolą. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny - potem wystarczy tylko doprawić majerankiem i podać ze świeżym pieczywem - najlepiej ciemnym, na zakwasie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.
  2. Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.
  3. Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.
  4. Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.
  5. Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.
  6. Dopraw majerankiem i pieprzem.
  7. Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: