Filet z indyka z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 47 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 35 min.

  • Porcje 8

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.
  3. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.
  4. Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.
  5. Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.
  6. Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.
  7. Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  8. Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.
  9. Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.
  10. Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.

Opis przepisu:

Brakuje Ci pomysłu na smaczny i ciekawy obiad? Mamy dla Ciebie propozycję, przyrządź roladę z indyka wypełnioną farszem na bazie pieczarek, z dodatkiem ogórka i szczyptą ziół, które pachną Prowansją...

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?