Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

4/5 4 20 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 30 min

porcje: 4 porcje

322 calories kalorie: 322 kcal / porcja

Aby przygotowanie cukinii nadziewanej kurczakiem i papryką było prostsze, przygotuj 1 Kostkę drobiową WINIARY, którą wkruszysz do podsmażanej piersi z kurczaka, cebulki i papryki, aby farsz do nadziewanej cukinii zyskał idealny smak i kuszący aromat. Nadziewane cukinie zapiekaj pod ulubionym żółtym serem, np. startym parmezanem. Jeśli masz ochotę, użyj plastrów mozzarelli lub sera koziego. Cukinie nadziewane kurczakiem smakują świetnie z Sosem Salsa WINIARY!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz solą i pieprzem
  2. Filety, paprykę i cebulę pokrój w bardzo małą kostkę i podsmaż na oleju
  3. Dodaj pokrojony drobno miąższ cukini, mieszaj i podgrzewaj
  4. Wkrusz 1,5 kostki drobiowej, dopraw pieprzem, ostudź
  5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
  6. Pozostałą kostkę drobiową rozpuść w 100 ml wody i wlej do naczynia do zapiekania
  7. Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach
  8. Połówki cukinii napełnij farszem i posyp serem
  9. W naczyniu ułóż połówki cukinii
  10. Piecz około 30 minut
  11. Podawaj ciepłe, świetnie smakuje z sosem Salsa WINIARY

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.