Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz solą i pieprzem
  2. Filety, paprykę i cebulę pokrój w bardzo małą kostkę i podsmaż na oleju
  3. Dodaj pokrojony drobno miąższ cukini, mieszaj i podgrzewaj
  4. Wkrusz 1,5 kostki drobiowej, dopraw pieprzem, ostudź
  5. Pozostałą kostkę drobiową rozpuść w 100 ml wody i wlej do naczynia do zapiekania
  6. Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach
  7. Połówki cukinii napełnij farszem i posyp serem. W naczyniu ułóż połówki cukinii
  8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz około 30 minut
  9. Podawaj ciepłe, świetnie smakuje z sosem Salsa WINIARY

Opis przepisu:

Aby przygotowanie cukinii nadziewanej kurczakiem i papryką było prostsze, przygotuj 1 Kostkę drobiową WINIARY, którą wkruszysz do podsmażanej piersi z kurczaka, cebulki i papryki, aby farsz do nadziewanej cukinii zyskał idealny smak i kuszący aromat. Nadziewane cukinie zapiekaj pod ulubionym żółtym serem, np. startym parmezanem. Jeśli masz ochotę, użyj plastrów mozzarelli lub sera koziego. Cukinie nadziewane kurczakiem smakują świetnie z Sosem Salsa WINIARY!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?