Sałatka z indykiem

4/5 4 9 5 1
4/5 4 9 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez wymieszaj z keczupem, dopraw papryką.
  2. Filet pokrój w kostkę.
  3. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  4. Mięso oprósz pieprzem, papryką i tymiankiem.
  5. Na patelnię wlej olej, dodaj mięso, wkrusz Kostkę do Smaku, usmaż, a pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek, ostudź.
  6. Pomidory i ogórki pokrój w kostkę, cebulę ze szczypiorkiem w plastry.
  7. W salaterce ułóż sałatę, cebulę, pomidory, ogórki i mięso. Całość polej sosem.

Opis przepisu:

Kompozycja sałaty lodowej i kawałków smażonego indyka z czosnkiem i tymiankiem, z ogórkiem małosolnym i pomidorem, podana z ostrym sosem majonezowo-ketchupowym. Przepyszny i łatwy do wykonania przepis, który powinien już dzisiaj znaleźć się w Twojej kuchni. Przygotuj pożywną sałatkę z indykiem i zabierz ją ze Sobą do pracy czy szkoły, dzięki sycącej kompozycji oraz dawce wartościowych składników skupisz się i osiągniesz zamierzone cele dzisiejszego dnia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?