1

2

Przepisy

Sałatka z indykiem

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

315 calories kalorie: 315 kcal / porcja

Kompozycja sałaty lodowej i kawałków smażonego indyka z czosnkiem i tymiankiem, z ogórkiem małosolnym i pomidorem, podana z ostrym sosem majonezowo-ketchupowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez wymieszaj z keczupem, dopraw papryką.
  2. Filet pokrój w kostkę.
  3. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  4. Mięso oprósz pieprzem, papryką i tymiankiem.
  5. Na patelnię wlej olej, dodaj mięso, wkrusz Kostkę do Smaku, usmaż, a pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek, ostudź.
  6. Pomidory i ogórki pokrój w kostkę, cebulę ze szczypiorkiem w plastry.
  7. W salaterce ułóż sałatę, cebulę, pomidory, ogórki i mięso. Całość polej sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: