Pulpeciki w sosie porowo-chrzanowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 55 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 55 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

sos:

Przygotowanie:

  1. PULPETY: Mięso połącz z bułką tartą, jajkami i natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Uformuj 8 pulpecików.
  3. Zagotuj 1,5 l wody z rosołem drobiowym, wrzuć pulpety i gotuj około 30 minut na wolnym ogniu.
  4. SOS: Por (białą część) przekrój wzdłuż na połowę, dokładnie umyj i pokrój w paseczki.
  5. W garnku rozpuść masło, dodaj pokrojony por, podsmaż, oprósz mąką i podlej 1 szklanką wywaru z pulpetów.
  6. Dokładnie rozprowadź i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
  7. Dodaj chrzan, śmietanę i odsączone pulpety. Duś razem przez 5 minut, dopraw solą i pieprzem.
  8. Podawaj z ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?