Zupa koperkowa z ziemniakami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wkładamy opłukaną kość dodajemy porę, pietruszkę, seler i solimy. Dodajemy jarzynkę. Następnie startą marchewkę i gotujemy wywar.
  2. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do wywaru i gotujemy kwadrans.
  3. W między czasie mięso wieprzowe drobno kroimy.
  4. Gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu dodajemy mięso do wywaru. Do zupy dodajemy posiekany koperek.
  5. Następnie w szklance z około 100 ml wody rozrabiamy mąkę i zagęszczamy nią zupę. Zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  6. Podajemy zupę posypując koperkiem.

Opis przepisu:

Kiedy pogoda niemiło nas zaskoczy, warto rozgrzać się starym, dobrym sposobem. Zupa nas pobudzi, zregeneruje i ogrzeje. Zupa koperkowa z ziemniakami jest znanym przepisem, ale w naszym wydaniu nabiera nowych zalet. Przyprawa Jarzynka WINIARY wydobędzie z wywaru każdą możliwą zaletę, a efekt końcowy będzie pozytywnym zaskoczeniem nawet dla tych, którzy zupę koperkową jedzą od dziecka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?