Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Barszcz ukraiński z pomidorami

  • czas Łączny czas: 45 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 35 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

barszcz

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żeberka wieprzowe dzielimy na mniejsze kawałki. Zalewamy 2 l wody, dodajemy przyprawy i gotujemy aż mięso będzie miękkie.
  2. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy aż będą pół miękkie, ok. 10 minut.
  3. Cebulę kroimy w kostkę, marchew i buraki trzemy na tarce o dużych oczkach, a kapustę szatkujemy.
  4. Na patelni z masłem lub margaryną podsmażamy cebulę, następnie marchew i buraki. Wszystko lekko poddusimy. Następnie dodajemy podduszone warzywa, kapustę i kawałki pomidorów do wywaru z ziemniakami. Odcedzamy fasolkę i również dodajemy do zupy.
  5. Wlewamy śmietanę, doprawiamy barszcz do smaku barszczem Winiary i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy jeszcze ok. 15 minut na małym ogniu.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY (1 opakowanie)
  • ziemniaki (5 sztuk)
  • żaberka (25 dag)
  • kapusta (25 dag)
  • marchew (2 sztuki)
  • cebula (1 sztuka)
  • buraki (2 sztuki)
  • pomidor (1 sztuka)
  • fasola z puszki (10 dag)
  • liść laurowy (2 sztuki)
  • ziele angielskie (4 sztuki)
  • śmietana (5 łyżek)
  • masło (3 łyżki)
  • woda (2 l)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Barszcz ukraiński z pomidorami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Barszcz ukraiński z pomidorami

Wydrukuj przepis

Barszcz ukraiński z pomidorami

Zgłoś przepis do moderacji