1

2

Przepisy

Barszcz ukraiński z pomidorami

5/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

barszcz

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka wieprzowe dzielimy na mniejsze kawałki. Zalewamy 2 l wody, dodajemy przyprawy i gotujemy aż mięso będzie miękkie.
  2. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy aż będą pół miękkie, ok. 10 minut.
  3. Cebulę kroimy w kostkę, marchew i buraki trzemy na tarce o dużych oczkach, a kapustę szatkujemy.
  4. Na patelni z masłem lub margaryną podsmażamy cebulę, następnie marchew i buraki. Wszystko lekko poddusimy. Następnie dodajemy podduszone warzywa, kapustę i kawałki pomidorów do wywaru z ziemniakami. Odcedzamy fasolkę i również dodajemy do zupy.
  5. Wlewamy śmietanę, doprawiamy barszcz do smaku barszczem Winiary i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy jeszcze ok. 15 minut na małym ogniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: