1

2

Przepisy

Świąteczna zupa grzybowa

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 432 kcal / porcja

Świąteczną zupę grzybową przygotujesz bardzo szybko, kiedy wykorzystasz Zupę borowikową Jak u Mamy WINIARY. Dzięki temu, Twoja świąteczna zupa będzie miała wspaniały aromat, który przypomni domownikom, że święta nadchodzą. Przygotowując zupę, dodaj do niej pieczarki lub grzyby leśne podsmażone na maśle. Wigilijną zupę grzybową podawaj w głębokich talerzach, a wierzch świątecznej grzybowej udekoruj śmietanką oraz posiekaną natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, połącz z Zupą Borowikową.
  5. Zupe podawaj ze śmietaną, udekorowaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • JellyBelly29
    Zgadzam się, u mnie na wigilijnym stole zupa grzybowa to mus! Z łazankami koniecznie :)
  • IZABELA29
    zrobie taką w tym roku na święta
  • Agulce
    Co roku mamy na świta i barszcz i grzybową ze względu na dużą rodzine i obyczaje częsci z gości. Najadam sie wtedy podwójnie, nie umiem sobie odmówic tego smakolyku. Na własnoręcznie zebranych suszonych grzybkach smakuje najlepiej/

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: