Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Serowo-makowe ciasto

DSC05288.JPG
  • DSC05288.JPG
  • DSC05292.JPG
  • DSC05262.JPG
  • DSC05264.JPG
  • DSC05274.JPG
  • DSC05288.JPG
  • DSC05292.JPG
  • DSC05262.JPG
  • DSC05264.JPG
  • DSC05274.JPG
  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Idealna pora na takie ciasto. Ciasto wychodzi pyszne i wilgotne.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Margarynę posiekać z cukrem dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka, szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić.
  2. . Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem dodać ser i cały czas ucierać w trakcie dodać po jednym jajku i proszek budyniowy.
  3. Prostokątną formę (33 cm na 23 cm)wysmarować na dnie tłuszczem i wyłożyć 3/4 schłodzonego ciasta na ciasto wyłożyć całą masę makową na masę wylać cały ser i na nim ułożyć ozdobną kratkę z pozostałego ciasta. Wcześniej ciasto cienko rozwałkować i pociąć cienkie paseczki
  4. Piec około 1 godziny w temp.190st po upieczeniu posypać cukrem pudrem i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Serowo-makowe ciasto
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Serowo-makowe ciasto

Wydrukuj przepis

Serowo-makowe ciasto

Zgłoś przepis do moderacji