1

2

Przepisy

Serowo-makowe ciasto

3/5

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 20 porcji

Idealna pora na takie ciasto. Ciasto wychodzi pyszne i wilgotne.

składniki:

Liczba porcji:

ciasto:

masa serowa:

dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Margarynę posiekać z cukrem dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka, szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić.
  2. . Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem dodać ser i cały czas ucierać w trakcie dodać po jednym jajku i proszek budyniowy.
  3. Prostokątną formę (33 cm na 23 cm)wysmarować na dnie tłuszczem i wyłożyć 3/4 schłodzonego ciasta na ciasto wyłożyć całą masę makową na masę wylać cały ser i na nim ułożyć ozdobną kratkę z pozostałego ciasta. Wcześniej ciasto cienko rozwałkować i pociąć cienkie paseczki
  4. Piec około 1 godziny w temp.190st po upieczeniu posypać cukrem pudrem i zostawić do całkowitego wystudzenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: