Pieczona pierś z kurczaka z serem camembert

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso ponacinać tak, żeby otrzymać 2 duże płaty.
  2. Duży kawałek folii aluminiowej posmarować lekko olejem. Na folii rozsypać płatki papryki i przyprawę do mięs.
  3. Ułożyć na tym płaty mięsa w ten sposób, żeby lekko na siebie nachodziły.
  4. Mięso lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
  5. Na mięsie rozłożyć plastry szynki. Cebulę pokroić w grube półplasterki, ser pokroić w plastry. Cebulę i ser rozłożyć na połowie mięsa.
  6. Na wierzchu rozłożyć listki bazylii.
  7. Mięso złożyć na pół. Brzegi folii aluminiowej zawinąć. Mięso w folii ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.
  8. Po tym czasie folię rozciąć i rozsunąć jej brzegi.
  9. Piec dalsze 30 minut do zrumienienia.
  10. Upieczone mięso podzielić na porcje.

Opis przepisu:

Niezwykle soczyste mięso z kurczaka pieczone w folii aluminiowej z aromatycznym serem camembert i świeżą bazylią. Przepyszny a do tego łatwy przepis na codzienny obiad. Pieczoną pierś z kurczaka z serem camembert podziel na porcje i serwuj z surówką z czerwonej kapusty oraz młodymi ziemniakami z koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?