1

2

Przepisy

Sernikowa pokusa

5/5 5 18 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 16 porcji

314 calories kalorie: 314 kcal / porcja

Z malinową nutką: sernik na półkruchym spodzie, z konfiturą malinową oraz puszystą masą serową na Budyniu śmietankowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. ciasto:
  2. Z podanych składników zagnieć ciasto, podziel na dwie części.
  3. Jedną część ciasta rozwałkuj, schłodź w zamrażalniku.
  4. Tortownicę (28 cm) wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż rozwałkowane ciasto, posmaruj konfiturą.
  5. masa serowa:
  6. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywna pianę.
  7. Ser, cukier, żółtka, olej i śmietanę zmiksuj.
  8. Do puszystej masy dodaj Budyń (proszek), mąkę krupczatkę i olejek rumowy.
  9. Całość delikatnie połącz z pianą z białek.
  10. Wyłóż na ciasto posmarowane konfiturą.
  11. Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto.
  12. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 60 minut.
  13. Podawaj po wystudzeniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: