Sałatka śledziowa z jajkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 102 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 102 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie przez około 60 minut, odsącz.
  2. Śledzie, jajka, jabłko i ogórki pokrój w kostkę.
  3. Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw pieprzem.
  4. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Opis przepisu:

Śledź jest jednym z popularniejszych gatunków ryb. To wyjątkowo smaczna propozycja dla miłośników morskich smaków. Śledzie można jeść pod różną postacią. Bardzo ciekawą propozycją jest sałatka śledziowa z jajkiem. Przygotujesz ją w krótką chwilę, ale pochwały za nią będziesz zbierać jeszcze długi czas później!

Sałatka śledziowa, poza jajkiem, kryje w sobie także jabłko, ogórki konserwowe, groszek, kukurydzę i świeżą natkę pietruszki. To wyjątkowo smaczne i kolorowe danie, które kusi już samym wyglądem. Połącz wszystkie składniki przy pomocy Majonezu WINIARY i ciesz się pysznym smakiem sałatki, kiedy tylko chcesz.

Śmiało możesz zaserwować sałatkę na święta, na przyjęcie dla bliskich lub tak po prostu – gdy masz chwilę na przyrządzenie domowego posiłku na rodzinne popołudnie. Możesz też nieco poeksperymentować i dodać do przepisu swój własny ulubiony dodatek, tworząc kolejną smaczną odsłonę sałatki śledziowej z jajkiem. Całość możesz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zaszalej w kuchni i odkryj prawdziwą radość, jakiej dostarcza tworzenie własnych kompozycji!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?