Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pierogi z kaszą i grzybami

  • Autor: WINIARY
  • czas Łączny czas: 95 min (Przygotowanie: 35 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 580 kcal / 1 porcję

Tradycyjne pierogi z kaszą jęczmienną i grzybami przyrządzamy z dodatkiem Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, na którym ugotujemy składniki farszu. Woda do zarabiania ciasta pierogowego powinna mieć ok. 37 stopni Celsjusza, dzięki temu ciasto będzie bardziej sprężyste. Ugotowane pierogi podajemy z Sosem grzybowym staropolskim Doskonała Kuchnia WINIARY.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. By rozpoczącząć przygotowywanie farszu zagotuj dwie szklanki wody z 1 kostką bulionu. Kaszę przepłucz zimną wodą i dodaj do bulionu. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości, ok. 30 minut.
  2. Grzyby umyj, namocz w ciepłej wodzie na ok. 2 godz., następnie ugotuj z kostką bulionową, odsącz i pokrój w drobną kostkę.
  3. Cebulę zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.
  4. Połącz wszystkie składniki farszu, dopraw solą i pieprzem.
  5. Z mąki, wody (0,5 szklanki), oleju i jajka zagnieć ciasto, rozwałkuj. Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.
  6. Pierogi wrzucaj do 3 l posolonego wrzątku i gotuj 2 minuty od wypłynięcia.
  7. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. .
  8. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  9. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
  10. Pierogi podawaj z sosem grzybowym.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 2320 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 18 października 2014
    MISTAN

    PIEROGI TAK Z KAŻDYM FARSZEM SA WSPANIAŁE JAKO DANIE I JAKO PRZEKĄSKA

    +0
  • 29 maja 2014
    Winairy531800

    z kaszą jęczmienną jeszcze nie jadłam, więc pora spróbować

    +0
  • 2 stycznia 2014
    Konczi

    super pierogi

    +0
  • 30 grudnia 2013
    paulax87x

    super przepis, już go wypróbowałam :)

    +0
  • 30 grudnia 2013
    paulax87x

    super przepis, już go wypróbowałam :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pierogi z kaszą i grzybami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pierogi z kaszą i grzybami

Wydrukuj przepis

Pierogi z kaszą i grzybami

Zgłoś przepis do moderacji