1

2

Przepisy

Rolada waflowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

rolada do kawy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku roztapiamy margarynę. Dodajemy cukier i mieszamy,dodajemy kakao.Po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia.W 3/4 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę i również czekamy do ostygnięcia.2 wafle bierzemy z paczki,jeden przecinamy na pół.Należy namoczyć np ściereczki i przykryć wafle aby lekko zwilgotniały.Połówkę wafla lekko przy końcu całego wafla zakładamy jeden za drugi Do masy kakaowej wlewamy galaretkę i mieszamy.Pozostałe wafle kruszymy do masy razem z herbatnikami i dodajemy rodzynki dokładnie mieszając.Wafle smarujemy ciepłą masą i zwijamy w rulon.Wstawiamy do lodówki.

1 wskazówka do przepisu

  • iw
    Proponuje dodać jeszcze paczkę paluszków słonych zamiast jednej paczki herbatników, orzechy włoskie oraz wydrylowane wiśnie. Pycha

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: