Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dekoracyjne i pyszne tymbaliki rybne z pstrąga (ugotowanego na Bulionie warzywnym WINIARY) swój smak zawdzięczają Przyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, którą doprawiamy Żelatynę WINIARY. Po zastygnięciu nasze kompozycje z kawałków ryby, plasterków jajka na twardo, gotowanej marchewki, kukurydzy i rodzynek przybieramy pięknie zieleniną i podajemy na liściach ozdobnej sałaty. Tymbaliki rybne to dobry pomysł na wigilijną przekąską - najlepiej smakują podane z pieczywem. Zobacz pomysły na bożonarodzeniowe dania >>
Przygotowanie
215 min
Krok 1
5 min
Filety oczyść, umyj.
Krok 2
14 min
Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.
Krok 3
5 min
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
Krok 4
5 min
Filety rybne pokrój na małe kawałki.
Krok 5
5 min
W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.
Krok 6
180 min
Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.
Krok 7
1 min
Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.
Krok 1
z
7
Filety oczyść, umyj.
Krok 2
z
7
Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.
Krok 3
z
7
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
Krok 4
z
7
Filety rybne pokrój na małe kawałki.
Krok 5
z
7
W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.
Krok 6
z
7
Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.
Krok 7
z
7
Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0