Tymbaliki rybne

Oceń ten przepis!

5/5 5 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety oczyść, umyj.
  2. Ugotuj z marchewką pokrojoną w plasterki w Bulionie warzywnym.
  3. Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody, a następnie rozprowadź w 500 ml wrzącej wody. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
  4. Filety rybne pokrój na małe kawałki.
  5. W małych kubeczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydzę i rodzynki. Delikatnie zalej galaretką.
  6. Wstaw kubeczki do lodówki i pozostaw do stężenia.
  7. Podawaj po wyjęciu z kubeczków na liściach sałaty.

Opis przepisu:


Dekoracyjne i pyszne tymbaliki rybne z pstrąga (ugotowanego na Bulionie warzywnym WINIARY) swój smak zawdzięczają Przyprawie ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, którą doprawiamy Żelatynę WINIARY. Po zastygnięciu nasze kompozycje z kawałków ryby, plasterków jajka na twardo, gotowanej marchewki, kukurydzy i rodzynek przybieramy pięknie zieleniną i podajemy na liściach ozdobnej sałaty. Tymbaliki rybne to dobry pomysł na wigilijną przekąską - najlepiej smakują podane z pieczywem.

Zobacz pomysły na bożonarodzeniowe dania >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?