Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i cukinią

5/5 5 88 5 1
5/5 5 88 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz.

  • Oczekiwanie: 55 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... rozprowadź w 200 ml wody i 100 ml śmietany.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry jak na chipsy.
  3. Fasolkę szparagową umyj, odkrój końce i ugotuj.
  4. Filety pokrój w paseczki.
  5. Cebulę obierz i posiekaj a cukinię pokrój w plastry.
  6. Na oleju podsmaż mięso, dodaj cebulę. Zeszklij. Dodaj koncentrat i keczup. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i układaj w dwóch warstwach: ziemniaki, mięso, cukinię (całość), fasolkę, ziemniaki i mięso.
  8. Całość polej przygotowanym POMYSŁEM NA... i posyp serem.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 50-55 minut.
  10. Podawaj udekorowane natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?