Zapiekanka z kurczakiem

5/5 5 85 5 1

przygotowanie: 1 h

oczekiwanie: 55 min

porcje: 4 porcje

371 calories kalorie: 371 kcal / porcja

Coś nam podpowiada, że szukasz przepisu na dobry obiad, co więcej, nabierasz chęci na zapiekankę... Mamy więc specjalnie dla Ciebie WINIARY POMYSŁ NA... zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym, który możesz wykorzystać do przygotowania pysznej, sycącej zapiekanki ziemniaczanej z piersią kurczaka i fasolką szparagową! Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i fasolką jest spowita startym żółtym serem i świeżą natką pietruszki, a kryje w sobie także niskokaloryczną cukinię. Wygląda apetycznie, a pachnie obłędnie!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... rozprowadź w 200 ml wody i 100 ml śmietany.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry jak na chipsy.
  3. Fasolkę szparagową umyj, odkrój końce i ugotuj.
  4. Filety pokrój w paseczki.
  5. Cebulę obierz i posiekaj a cukinię pokrój w plastry.
  6. Na oleju podsmaż mięso, dodaj cebulę. Zeszklij. Dodaj koncentrat i keczup. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i układaj w dwóch warstwach: ziemniaki, mięso, cukinię (całość), fasolkę, ziemniaki i mięso.
  8. Całość polej przygotowanym POMYSŁEM NA... i posyp serem.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 50-55 minut.
  10. Podawaj udekorowane natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.