Siekane kotleciki drobiowe z mozzarellą

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurczaka myjemy i kroimy w malutką kosteczkę razem z mozzarellą - wrzucamy do miski.
  2. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki.
  3. Dodajemy następnie jajko, majonez, przyprawę do gyrosa oraz mąkę, maggi i pieprz - wyrabiamy całość.
  4. Następnie odstawiamy na około 10 minut, po czym dodajemy szczypiorek i odrobinę soli.
  5. Całość dokładnie mieszamy.
  6. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcje kotlecików.
  7. Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z dwóch stron.
  8. Podajemy kotleciki na ciepło.

Opis przepisu:

Siekane kotleciki drobiowe z mozzarellą to ciekawy pomysł na obiad, który może przemienić się w kolację. Przyprawa w płynie Maggi wzbogaci smak naszej potrawy i sprawi, że będzie pachnieć jeszcze bardziej zachęcająco. Użyjmy również pieczarek, dzięki którym kotleciki będą delikatniejsze i bardziej kuszące. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?