1

2

Przepisy

Pomidory faszerowane sałatką kuskus

4/5 4 42 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

229 calories kalorie: 229 kcal / porcja

Dekoracyjna przekąska, ale także pomysł na świetne śniadanie: świeże, duże pomidory nadziewane sałatką kuskus z szynką konserwową, chrupiącą papryką, szczypiorkiem, cebulką i sprawdzonym majonezem! Pomidory faszerowane sałatką kuskus możesz podawać jako przystawkę, ale też jako główny posiłek z chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem lub ulubionym serkiem. Pomidory faszerowane kuskusem przygotujesz szybko (kuskus tylko zalewasz wrzątkiem)… i może zjesz ze smakiem jeszcze szybciej! ;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Paprykę i szynkę pokrój w kostkę.
  3. Następnie posiekaj cebulę ze szczypiorkiem i czosnek.
  4. W każdym pomidorze (powinny być dość duże i równe) zetnij wierzch, wydrąż miąższ, delikatnie oprósz solą w środku.
  5. Kuskus, paprykę, szynkę, cebulę i czosnek wymieszaj z Majonezem, dopraw solą i pieprzem.
  6. Sałatką napełnij pomidory.
  7. Podawaj ze świeżym pieczywem, udekorowane natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: