Muszelki z papryką i parówkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
  2. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozmieszaj w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając. Odstaw z ognia, dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj.
  3. Wszystkie warzywa dokładnie oczyść. Papryki pokrój w dużą kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
  4. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż przez 3 minuty papryki. Dodaj cebulę i czosnek. Duś na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty (możesz podlać odrobiną wody).
  5. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Obierz parówki i pokrój je w 2 cm kawałki. Dorzuć na patelnię. Dodaj makaron. Podgrzej razem.
  7. Danie podawaj zaraz po przygotowaniu, polane przygotowanym wcześniej Sosem serowym.

Opis przepisu:

Szybki, "studencki" obiad: muszelki z papryką i parówkami. Kawałki papryki podsmażamy z czosnkiem i cebulą, mieszamy z ugotowanym makaronem oraz plasterkami parówek. Całość polewamy gęstym, śmietankowym Sosem Cztery sery Italia WINIARY. Gotowe! Ozdabiamy listkiem bazylii i - najadamy się po uszy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?