1

2

Przepisy

Kuskus z warzywami

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 293 kcal / porcja

Kuskus z warzywami to kolorowe, pożywne danie, świetne na zimno i na ciepło. Delikatny kuskus doskonale komponuje się z marchewką, cebulą, cukinią i różyczkami brokuła, duszonymi w pachnącym Bulionie z liściem laurowym i zielem angielskim. Całość doprawiamy czosnkiem i natką pietruszki oraz podajemy z Sosem tatarskim lub czosnkowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę zalej posolonym wrzątkiem, centymetr ponad powierzchnię.
  2. Warzywa obierz, oczyść i drobno pokrój.
  3. Olej rozgrzej i zeszklij cebulę, następnie dodaj brokuł, cukinię i marchew. Duś na wolnym ogniu podlewając wodą.
  4. Dodaj pokruszoną kostkę bulionową.
  5. Ciepłe warzywa wymieszaj z kuskusem.
  6. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
  7. Dopraw solą, czosnkiem i pieprzem.
  8. Dodaj natkę pietruszki. Wymieszaj.
  9. Sałatkę możesz podawać na ciepło i na zimno z Sosem tatarskim lub czosnkowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: