Kuskus z warzywami

4/5 4 75 5 1
4/5 4 75 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę zalej posolonym wrzątkiem, centymetr ponad powierzchnię.
  2. Warzywa obierz, oczyść i drobno pokrój.
  3. Olej rozgrzej i zeszklij cebulę, następnie dodaj brokuł, cukinię i marchew. Duś na wolnym ogniu podlewając wodą.
  4. Dodaj pokruszoną kostkę bulionową.
  5. Ciepłe warzywa wymieszaj z kuskusem. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
  6. Dopraw solą, czosnkiem i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Wymieszaj.
  7. Sałatkę możesz podawać na ciepło i na zimno z Sosem tatarskim lub czosnkowym.

Opis przepisu:

Kuskus z warzywami to kolorowe, pożywne danie, świetne na każdą pogodę. Delikatny kuskus doskonale komponuje się z marchewką, cebulą, cukinią i różyczkami brokuła, duszonymi w pachnącym Bulionie z liściem laurowym i zielem angielskim. Całość doprawiamy czosnkiem i natką pietruszki oraz podajemy z Sosem tatarskim lub czosnkowym. Sprawdź nasz przepis na kuskus z warzywami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?