Ciasto czekoladowe a''la brownie

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 8

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Do czekolady dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło.
  2. Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej, dokładnie wymieszać i przestudzić.
  3. Jajka wbić do miski, dodać do nich cukier puder.
  4. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
  5. Wlewać do niego powoli masę czekoladowo-maślaną i cały czas ubijać.
  6. Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką.
  7. Ciasto przelać do natłuszczonej średniej tortownicy (ok. 22 cm).
  8. Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut (sprawdzić patyczkiem).

Opis przepisu:

Wilgotne ciasto czekoladowe przypominające brownie. Jest dość proste w przygotowaniu, a jego smak jest ukoronowaniem całego czasu, jaki spędzicie w kuchni. Kusi nie tylko smakiem, ale i aromatem, któremu trudno jest odmówić. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?