Kotleciki z cukinii

4/5 4 42 5 1
4/5 4 42 5 1
  • Przygotowanie: 41 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie dokładnie umyj, ziemniaki obierz i umyj.
  2. Cukinie i ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki z jajkami i mąką. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Smaż małe kotleciki na oleju na rumiano z obu stron.
  6. Podawaj z Sosem włoskim.

Opis przepisu:

Jeśli przepadasz za plackami ziemniaczanymi, koniecznie spróbuj naszych smakowitych, pożywnych kotlecików z cukinii i ziemniaków. Kotleciki z cukinii przyrządzamy z dodatkiem czosnku, natki pietruszki oraz cebuli. Cukiniowe kotleciki doskonale smakują z Sosem Włoskim WINIARY i mogą być samodzielnym daniem obiadowym. Podaj do nich surówkę z kiszonej kapusty lub zieloną sałatę ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?