1

2

Przepisy

Kotleciki z cukinii

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 529 kcal / porcja

Jeśli przepadasz za plackami ziemniaczanymi, koniecznie spróbuj naszych smakowitych, pożywnych kotlecików z cukinii i ziemniaków. Kotleciki z cukinii przyrządzamy z dodatkiem czosnku, natki pietruszki oraz cebuli. Cukiniowe kotleciki doskonale smakują z Sosem Włoskim WINIARY i mogą być samodzielnym daniem obiadowym. Podaj do nich surówkę z kiszonej kapusty lub zieloną sałatę ze śmietaną.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie dokładnie umyj, ziemniaki obierz i umyj.
  2. Cukinie i ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki z jajkami i mąką. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Smaż małe kotleciki na oleju na rumiano z obu stron.
  6. Podawaj z Sosem włoskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: