1

2

Przepisy

Zupa jarzynowa z kapustą

5/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 3 porcje

Na pierwsze jesienne chłody: rozgrzewająca, aromatyczna zupa jarzynowa z białą kapustą. Z ziemniakami oraz pachnącymi skwarkami z boczku z cebulą... bardzo apetyczny pomysł na Zupę jarzynową Bukiet Warzyw! Pyszna z kromką ciemnego pieczywa, posypana natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę i ziemniaka oczyścić i pokroić w kostkę.
  2. Zalej 500 ml wrzącej wody i gotuj.
  3. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.
  4. Skwarki dodaj do kapusty i ziemniaków i gotuj przez około 15 minut.
  5. Cebulę obierz i posiekaj.
  6. Na tłuszczu z boczku zeszklij cebulę.
  7. Zupę rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z kapustą.
  8. Dodaj cebulę i gotuj kolejne 5 minut.
  9. Dopraw solą.
  10. Zupę możesz podawać z pieczywem posypaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: