Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zupa jarzynowa z kapustą

  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 3
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Na pierwsze jesienne chłody: rozgrzewająca, aromatyczna zupa jarzynowa z białą kapustą. Z ziemniakami oraz pachnącymi skwarkami z boczku z cebulą... bardzo apetyczny pomysł na Zupę jarzynową Bukiet Warzyw! Pyszna z kromką ciemnego pieczywa, posypana natką pietruszki.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę i ziemniaka oczyścić i pokroić w kostkę.
  2. Zalej 500 ml wrzącej wody i gotuj.
  3. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.
  4. Skwarki dodaj do kapusty i ziemniaków i gotuj przez około 15 minut.
  5. Cebulę obierz i posiekaj.
  6. Na tłuszczu z boczku zeszklij cebulę.
  7. Zupę rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z kapustą.
  8. Dodaj cebulę i gotuj kolejne 5 minut.
  9. Dopraw solą.
  10. Zupę możesz podawać z pieczywem posypaną natką pietruszki.
Kalorie: - kcal / 3 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zupa jarzynowa z kapustą
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zupa jarzynowa z kapustą

Wydrukuj przepis

Zupa jarzynowa z kapustą

Zgłoś przepis do moderacji