Kotlety schabowe zapiekane z serem

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 2

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
  2. Umyte, osuszone kotlety lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem, posmarować kostką rosołową, wymieszaną z 1 łyżką oleju i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rumienić na rozgrzanym oleju.
  3. Rumiane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Po wierzchu posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem. Nałożyć farsz pieczarek.
  4. Posypać tartym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać około10-15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Opis przepisu:

Jeśli lubisz kotlety schabowe, przygotuj je w nowej odsłonie, czyli zapiekane z farszem z pieczarek i ciągnącym się serem. Przed smażeniem kotlety nacieramy przyprawami i kostką Rosół drobiowy WINIARY, a następnie smażymy. Usmażone na rumiano kotlety schabowe smarujemy majonezem i ketchupem, wykładamy na nie aromatyczny farsz z pieczarek i papryki, całość posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku. Przekonaj się, że przygotowane w taki sposób kotlety schabowe zapiekane z serem smakują rewelacyjnie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?