1

2

Przepisy

Chłodnik z fetą

4/5 4 24 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 5 porcji

267 calories kalorie: 267 kcal / porcja

Uwielbiamy barszcz czerwony nie tylko od święta, ale też na inne okazje, a nawet… podczas gorącego lata, bo wcale nie musi być parujący, aby urzekać smakiem! Barszcz Czerwony WINIARY wykorzystujemy jako smaczną, wyrazistą podstawę pod chłodnik z fetą – idealnie ochładzający, aromatyczny dzięki szczypiorkowi i koperkowi, sycący! Chłodnik z fetą dopraw sokiem z cytryny, aby zyskał delikatnie kwaskowaty smak – nie kwaśny ;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 500 ml wody i rozpuść we wrzątku opakowanie barszczu.
  2. Wystudź barszcz.
  3. Do wystudzonej zupy dodaj śmietanę, jogurt i zieleninę.
  4. Wyciśnij sok z cytryny i dopraw zupę sokiem i pieprzem.
  5. Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.
  6. Zupę schłodź w lodówce i podawaj, zalewając wcześniej przygotowany w miseczkach ser.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: