Boczek pieczony w rękawie

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień 55 min.

  • Porcje 5

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia dość płytkiego podobnej wielkości jak boczek,
  2. Ziołami posypujemy boczek
  3. Wodę mieszamy razem z oliwą, dodajemy sól do peklowania i przeciśnięty czosnek, powstałą zalewą polewamy boczek i zostawiamy go na 24h w lodówce,
  4. Następnie wkładamy boczek do rękawa, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 50 minut,
  5. na koniec pieczenia rozcinamy rękaw i zostawiamy boczek by się ładnie przyrumienił

Opis przepisu:

Boczek pieczony w rękawie to doskonały i smakowity pomysł na obiad. Idealnie sprawdzi się na duże uroczystości lub wizytę gości. Pokochają ten przepis szczególnie miłośnicy tradycyjnych mięsnych dań. Sprawdź nasz przepis na boczek pieczony w rękawie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?