1

2

Przepisy

Karczek zapiekany pod pierzynką

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 90 minut

porcje: 8 porcji

obiad na święta

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w małe kawałki, wykładamy nim spód naczynia żaroodpornego
  2. oprószamy mięso solą, jarzynką oraz pieprzem.
  3. Mięso polewamy ketchupem.
  4. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, posypujemy nimi mięso.
  5. Następnie układamy warstwę pokrojonego na talarki pora.
  6. Na wierz ścieramy na dużych oczkach żółty ser,
  7. Całość przykrywamy warstwą majonezu.
  8. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 50 -55 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: