Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Karczek zapiekany pod pierzynką

1.jpg
  • 1.jpg
  • DSCF6181.JPG
  • DSCF6182.JPG
  • DSCF6183.JPG
  • DSCF6184.JPG
  • DSCF6186.JPG
  • DSCF6187.JPG
  • DSCF6188.JPG
  • Mięso myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w małe kawałki, wykładamy nim spód naczynia żaroodpornego
  • oprószamy mięso solą, jarzynką oraz pieprzem.
  • Mięso polewamy ketchupem.
  • Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, posypujemy nimi mięso.
  • Następnie układamy warstwę pokrojonego na talarki pora.
  • Na wierz ścieramy na dużych oczkach żółty ser,
  • Całość przykrywamy warstwą majonezu.
  • Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 50 -55 minut.
  • 1.jpg
  • DSCF6181.JPG
  • DSCF6182.JPG
  • DSCF6183.JPG
  • DSCF6184.JPG
  • DSCF6186.JPG
  • DSCF6187.JPG
  • DSCF6188.JPG
  • Mięso myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w małe kawałki, wykładamy nim spód naczynia żaroodpornego
  • oprószamy mięso solą, jarzynką oraz pieprzem.
  • Mięso polewamy ketchupem.
  • Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, posypujemy nimi mięso.
  • Następnie układamy warstwę pokrojonego na talarki pora.
  • Na wierz ścieramy na dużych oczkach żółty ser,
  • Całość przykrywamy warstwą majonezu.
  • Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 50 -55 minut.
  • czas Łączny czas: 90 min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

obiad na święta

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w małe kawałki, wykładamy nim spód naczynia żaroodpornego
  2. oprószamy mięso solą, jarzynką oraz pieprzem.
  3. Mięso polewamy ketchupem.
  4. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, posypujemy nimi mięso.
  5. Następnie układamy warstwę pokrojonego na talarki pora.
  6. Na wierz ścieramy na dużych oczkach żółty ser,
  7. Całość przykrywamy warstwą majonezu.
  8. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 50 -55 minut.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • karkówka wieprzowa (50 dag)
  • pieczarki (30 dag)
  • por (1 sztuka)
  • żółty ser (20 kg)
  • ketchup (150 ml)
  • Majonez Dekoracyjny WINIARY (300 ml)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • przyprawa JARZYNKA WINIARY (do smaku)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Karczek zapiekany pod pierzynką
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Karczek zapiekany pod pierzynką

Wydrukuj przepis

Karczek zapiekany pod pierzynką

Zgłoś przepis do moderacji