1

2

Przepisy

Żeberka na kapuście

4/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 636 kcal / porcja

Tradycyjny, polski obiad i... nowoczesne metody przyrządzania. Z WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka nasze żeberka na kapuście będą wyjątkowo aromatyczne i smakowite. Pieczemy w woreczku i podajemy na pożywny obiad z ziemniakami puree lub z pełnoziarnistym pieczywem. Kto lubi - może podjadać do takiego obiadu konserwowe lub kiszone ogórki, albo sałatkę z kolorowej papryki i pomidorów.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokrój w paski, oprósz przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ...
  2. Kapustę grubo poszatkuj i delikatnie posól.
  3. Wyjmij woreczek z opakowania POMYSŁ NA ... (uważaj żeby nie zgubić zapinki) i przełóż do niego kapustę. Na wierzchu ułóż żeberka.
  4. Woreczek zapnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  6. Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania.
  7. Podawaj z ziemiankami puree lub pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: