Żeberka na kapuście

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokrój w paski, oprósz przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ...
  2. Kapustę grubo poszatkuj i delikatnie posól.
  3. Wyjmij woreczek z opakowania POMYSŁ NA ... (uważaj żeby nie zgubić zapinki) i przełóż do niego kapustę. Na wierzchu ułóż żeberka.
  4. Woreczek zapnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  6. Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania.
  7. Podawaj z ziemiankami puree lub pieczywem.

Opis przepisu:

Tradycyjny, polski obiad i... nowoczesne metody przyrządzania. Z WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka nasze żeberka na kapuście będą wyjątkowo aromatyczne i smakowite. Pieczemy w woreczku i podajemy na pożywny obiad z ziemniakami puree lub z pełnoziarnistym pieczywem. Kto lubi - może podjadać do takiego obiadu konserwowe lub kiszone ogórki, albo sałatkę z kolorowej papryki i pomidorów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?