Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Żeberka na kapuście

  • Żeberka na kapuście
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 636 kcal / 1 porcję

Tradycyjny, polski obiad i... nowoczesne metody przyrządzania. Z WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka nasze żeberka na kapuście będą wyjątkowo aromatyczne i smakowite. Pieczemy w woreczku i podajemy na pożywny obiad z ziemniakami puree lub z pełnoziarnistym pieczywem. Kto lubi - może podjadać do takiego obiadu konserwowe lub kiszone ogórki, albo sałatkę z kolorowej papryki i pomidorów.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żeberka pokrój w paski, oprósz przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ...
  2. Kapustę grubo poszatkuj i delikatnie posól.
  3. Wyjmij woreczek z opakowania POMYSŁ NA ... (uważaj żeby nie zgubić zapinki) i przełóż do niego kapustę. Na wierzchu ułóż żeberka.
  4. Woreczek zapnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  6. Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania.
  7. Podawaj z ziemiankami puree lub pieczywem.
Kalorie: 2544 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Żeberka na kapuście

Wydrukuj przepis

Żeberka na kapuście

Zgłoś przepis do moderacji