Modra kapusta z jabłkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę czerwoną dość grubo szatkujemy, cebulkę kroimy w kostkę.
  2. Kapustę wrzucamy do garnka dodajemy około 1/2 szklanki wody i dusimy przez ok. 20 min.
  3. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojoną słoninę oraz cebulę
  4. Kiedy wszystko się zarumieni dodajemy ocet, dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia.
  5. Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach a następnie do garnka z kapustą, dodajemy cebulkę przesmażoną z boczkiem i octem , sól, cukier i pieprz. Dusimy razem przez około 2- 3 minuty.

Opis przepisu:

Wykonaj wspaniały dodatek do mięs i drugich dań pyszną modrą kapustę z jabłkiem. Czerwona kapusta wyśmienicie smakuje z tradycyjnym zestawem, czyli roladą oraz kluskami śląskimi, jak również pieczoną kaczką Wypróbuj koniecznie przepis na modrą kapustę z jabłkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?