Skrzydełka słodko-pikantne

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Skrzydełka oczyść, posmaruj powidłami i ketchupem, posyp przyprawą POMYSŁ NA... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu.
  2. Woreczek zapnij zapinką i ułóż w naczyniu do zapiekania.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Piecz 50-60 minut.
  4. Podawaj z ryżem brązowym i surówką z czerwonej kapusty.

Opis przepisu:

Smakowite skrzydełka słodko-pikantne będą idealnie przyprawione, jeśli przyrządzimy je z WINIARY POMYSŁ NA... soczyste skrzydełka z miodem. Dodamy do nich trochę powideł śliwkowych (najlepsze są domowej roboty) oraz pikantnego keczupu, a potem upieczemy wygodnie w woreczku. Podajemy z dzikim lub ciemnym ryżem z dodatkiem słodkiej sałatki z białej kapusty i kukurydzy, z mizerią lub z lodową sałatą ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?