Warzywne leczo z fasolą adzuki

Oceń ten przepis!

3/5 3 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

3/5 3 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć.
  2. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut.
  3. Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.

Opis przepisu:

Warzywne leczo z fasolą adzuki to pyszne i zdrowe danie wegetariańskie, które można przyrządzić całej rodzinie. Fasola adzuki, hodowana głównie w krajach dalekiego wschodu, to świetny specyfik, wspomagający odchudzanie. Z pewnością zostanie doceniony przez wszystkich domowników. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?