Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 30 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 30 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, zrumienić na nim lekko kawałki mięsa.
  2. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do mięsa. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cebula się zrumieni.
  3. Do mięsa z cebulą dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i lekko podsmażyć.
  4. Wlać śmietanę i wodę, wymieszać. Dodać serek topiony. Gotować tak długo, aż serek się roztopi. Mieszać od czasu do czasu.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym to doskonały sposób na odmienienie tradycyjnego kurczaka. Dzięki dodatkowi przypraw i soli ziołowej pierś z kurczaka jest aromatyczna, a dodatek serka topionego sprawia, że wprost rozpływa się w ustach! Pierś z kurczaka w sosie podawaj z ulubionymi dodatkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?