Sznycle z piersi kurczaka

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miseczki przesypać przyprawy, zioła i sól czosnkową, dodać ocet i miód, dokładnie wymieszać.
  2. Piersi z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą ponacinać tak, żeby były cieńsze.
  3. Kawałki mięsa dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
  4. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Kawałki zamarynowanego mięsa maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
  5. Mięso ułożyć na rozgrzany na patelni olej.
  6. Smażyć na rumiano z obu stron.

Opis przepisu:

Przygotuj już dziś przepyszne sznycle z piersi kurczaka ze staropolskim akcentem. Na samą myśl o delikatnej, chrupiącej panierce zaczyna burczeć w brzuchu ;) Wykonaj przepis na pożywne sznycle w aromatycznej marynacie z ziół, soli czosnkowej, octu i słodziutkiego miodu dla równowagi zmysłów! Przepis jest tak łatwy i szybki do wykonania, że nie ma się nad czym zastanawiać. Do dzieła!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?