1

2

Przepisy

Świąteczna pieczeń z jajkiem

4/5 4 13 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 10 porcji

258 calories kalorie: 258 kcal / porcja

Pieczeń z jajkiem to doskonały pomysł na przekąskę nie tylko na święta, ale również na co dzień. Pyszna i aromatyczna, doskonale smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Pieczeń z mięsa mielonego ładnie prezentuje się na świątecznym stole i z pewnością zyska wielu zwolenników wśród naszych gości. Do pieczeni pasować będzie sos chrzanowy, można ją również zaserwować z ziemniakami lub z pieczywem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i posiekaj.
  2. Mięso wyrób z surowymi jajkami, bułką tartą i cebulą.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i musztardą.
  4. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki.
  5. Szynkę pokrój w paski szerokości jajek.
  6. Każdą ćwiartkę owiń plastrem szynki.
  7. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż równomiernie jajka i zwiń w pieczeń.
  8. Przełóż do wysmarowanego naczynia do zapiekania.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60 minut.
  10. Podawaj z Sosem chrzanowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: