Świąteczna pieczeń z jajkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 10

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i posiekaj.
  2. Mięso wyrób z surowymi jajkami, bułką tartą i cebulą.
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i musztardą.
  4. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki.
  5. Szynkę pokrój w paski szerokości jajek.
  6. Każdą ćwiartkę owiń plastrem szynki.
  7. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż równomiernie jajka i zwiń w pieczeń.
  8. Przełóż do wysmarowanego naczynia do zapiekania.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60 minut.
  10. Podawaj z Sosem chrzanowym.

Opis przepisu:

Pieczeń z jajkiem to doskonały pomysł na przekąskę nie tylko na święta, ale również na co dzień. Pyszna i aromatyczna, doskonale smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Pieczeń z mięsa mielonego ładnie prezentuje się na świątecznym stole i z pewnością zyska wielu zwolenników wśród naszych gości. Do pieczeni pasować będzie sos chrzanowy, można ją również zaserwować z ziemniakami lub z pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?