Filety z morszczuka w panierce z serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zamrożone filety z ryby wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić. Umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Jajko wbić na talerz, dodać przyprawę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowane filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku z żółtym serem i obtoczyć w bułce tartej.
  3. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  4. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub frytkami i surówką.

Opis przepisu:

Filety z morszczuka w panierce z żółtym serem to bardzo lekkie danie. Rybę smaż na rozgrzanym tłuszczu w delikatnej, chrupiącej panierce na złoty kolor. Gorące filety z morszczuka podaj z surówką z kiszonej kapusty i gorącymi ziemniaczkami, posyp do smaku aromatycznym koperkiem. Filet z morszczuka w panierce z serem doskonale sprawdzi się na codzienny obiad w rodzinnym gronie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?