Surówka z białej kapusty z chrzanem

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kilka minut, odcisnąć.
  2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, drobno posiekać. Jogurt naturalny wymieszać z chrzanem i odrobiną cukru. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jogurt. Przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać.

Opis przepisu:

Surówka z białej kapusty z chrzanem z całą pewnością uatrakcyjni Twój obiad. Zobacz, jak wykonać tę prostą i aromatyczną surówkę. Intensywny zapach chrzanu i jego ostry smak będą wyróżniać się na tle reszty składników. W sałatce dla kontrastu znajdziesz słodkie jabłko i delikatny jogurt naturalny, który połączy poszczególne składniki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?