Kotlety schabowe z brokułami i serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Na każdy płat mięsa ułożyć po plasterku żółtego sera i kilka kawałków brokuła. Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis przepisu:

Kotlety schabowe z brokułami są smaczne i łatwe do przygotowania. Z ich przyrządzeniem powinien sobie poradzić nawet początkujący kucharz, a efekt końcowy zachęca do zmierzenia się z tym daniem. Dodatek w postaci sera nadaje kotletom wyrazistości i sytości. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?