Pasta z filetów z makreli w oleju

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.
  2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.
  3. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Pasta z makreli to szybki sposób na smaczny dodatek do pieczywa. Przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu nawet początkujący dadzą sobie radę bez żadnego problemu. Fani ryb będą zachwyceni, ponieważ teraz mogą ją zjeść bez smażenia i długotrwałego przyrządzania. Wyrazisty smak i aromat ryby fantastycznie skomponuje się ze świeżym pieczywem. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?