1

2

Przepisy

Sałatka porowa

5/5 5 13 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

117 calories kalorie: 117 kcal / porcja

Pyszna sałatka z pora, groszku i winnego jabłka, doskonała jako przystawka do drugiego dania, wprost idealna do pieczystego! Dodaliśmy do niej Majonez Omega 3:6 WINIARY, by dbać nie tylko o dobry smak, ale także o zdrowie!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z musztardą i śmietaną.
  2. Por oczyść, pokrój w krążki, oprósz solą i cukrem, odstaw na 30 minut.
  3. Groszek odsącz z zalewy.
  4. Obrane jabłko pokrój w słupki i skrop sokiem z cytryny.
  5. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
  6. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Podawaj jako przystawkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: