Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,
  2. Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.
  3. Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.
  4. Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
  5. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.
  6. Następnie dodajemy starte buraczki.
  7. Zagotowujemy całość.
  8. Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.
  9. Dodajemy odcedzoną fasolę.
  10. Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.

Opis przepisu:

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą różni się smakiem od klasycznego barszczu. Jest gęstsza i mniej kwaskowata, nie traci jednak wyjątkowego smaku buraczków. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY, zyskamy nowe smaki, które na długo pozostaną w naszej pamięci. Chętnie będziemy do tego wracać!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?