Pieczeń drobiowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 10

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso zmiel w maszynce do mięsa lub zmiksuj w malakserze z jajkami i śmietanką.
  2. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Szynkę pokrój w paseczki, groszek odsącz z zalewy i połącz z mięsem.
  4. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
  5. Mięso podziel na połowę i uformuj 2 pieczenie, przełóż je do naczynia do zapiekania.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 45-50 minut.
  7. Sos pieczeniowy dokładnie rozpuść w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  8. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając, przelej do sosjerki.
  9. Pieczeń podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym.

Opis przepisu:

Pieczeń drobiowa to przepis, który posiada wiele zastosowań – możesz go zaserwować na ciepło jako danie główne, jako przekąskę na przyjęciu lub możesz ją potraktować jako składnik kanapek na śniadanie lub kolację. Na obiad najlepiej będzie smakować z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Polana sosem zawładnie sercem każdego miłośnika drobiu. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?