1

2

Przepisy

Świderki w sosie serowym

5/5 5 11 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

445 calories kalorie: 445 kcal / porcja

Na domowy obiad albo na poczęstunek dla niespodziewanych gości: świderki w śmietanowym sosie serowym, z duszonymi pieczarkami, cebulą i porem. Pożywne, szybkie i proste nawet dla początkujących. Trzeba tylko pilnować, żeby nie rozgotować makaronu i nie przypalić tego, co na patelni - za pozostałe efekty kulinarne odpowiada Sos Italia cztery sery ;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody, postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  2. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
  3. Odstaw z ognia, dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj.
  4. Cebulę, pieczarki i por oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  5. Duś 10 minut do odparowania płynu.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj do sosu.
  7. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody i połącz z sosem.
  8. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: