Świderki w sosie serowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody, postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
  2. Odstaw z ognia, dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj.
  3. Cebulę, pieczarki i por oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle. Duś 10 minut do odparowania płynu.
  4. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj do sosu.
  5. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody i połącz z sosem.
  6. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Na domowy obiad albo na poczęstunek dla niespodziewanych gości: świderki w śmietanowym sosie serowym, z duszonymi pieczarkami, cebulą i porem. Pożywne, szybkie i proste nawet dla początkujących. Trzeba tylko pilnować, żeby nie rozgotować makaronu i nie przypalić tego, co na patelni - za pozostałe efekty kulinarne odpowiada Sos Italia cztery sery ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?