Pasta z soczewicy zielonej

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Soczewicę zalej wrzącą wodą (około 2 szkl.) i pozostaw na 1 godzinę.
  2. Następnie ugotuj z kostką grzybową, ostudź i zmiksuj z masłem.
  3. Cebulę obierz i posiekaj.
  4. Połącz wszystkie składniki, dopraw pieprzem.

Opis przepisu:

Pasta z soczewicy zielonej to doskonała propozycja na dodatek do kanapek. W zależności od gustów Twoich najbliższych, możesz ją przygotować z natką pietruszki, a także na lekko ostro – z papryczką chili. Jako dodatek, doskonale sprawdzi się także suszony pomidor. Aby nadać paście wyjątkowego smaku, do ugotowania soczewicy użyj Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Smacznego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?