1

2

Przepisy

Krem chrzanowy

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 8 porcji

kalorie: 140 kcal / porcja

Delikatny, gęsty krem chrzanowy to pyszny dodatek do zimnych pieczeni, wędlin i pasztetów, a także wędzonego łososia i jaj na twardo. Przygotowanie bazy do kremu z jajek, śmietany i octu z cukrem wymaga trochę cierpliwości i uwagi, ale ostateczny kulinarny efekt - po dodaniu Majonezu i chrzanu - jest fantastyczny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.
  2. Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.
  3. Dodaj chrzan i Majonez.
  4. Wymieszaj.
  5. Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: