Krem chrzanowy

5/5 5 6 5 1
5/5 5 6 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.
  2. Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.
  3. Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.
  4. Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.

Opis przepisu:

Delikatny, gęsty krem chrzanowy to pyszny dodatek do zimnych pieczeni, wędlin i pasztetów, a także wędzonego łososia i jaj na twardo. Przygotowanie bazy do kremu z jajek, śmietany i octu z cukrem wymaga trochę cierpliwości i uwagi, ale ostateczny kulinarny efekt - po dodaniu Majonezu i chrzanu - jest fantastyczny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?