Kurczak słodko-kwaśny

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurczaka kroimy w grubą kostkę, oprószamy go solą i pieprzem. Marchewkę kroimy w plasterki, paprykę na kawałki ok. 1 cm.
  2. Kawałki kurczaka obtaczamy w mące. Na rozgrzaną oliwę wyciskamy czosnek, następnie podsmażamy kawałki mięsa ok. 4-5 minut. Dodajemy paprykę i marchewkę, mieszamy i podsmażamy razem.
  3. Wyciskamy sok z połówki cytryny, dodajemy wodę, sos sojowy i cukier. Wszystko razem mieszamy.
  4. Przygotowany sos wylewamy na patelnię. Na sam koniec dodajemy ugotowany makaron ryżowy i mieszamy wszystko.
  5. Zamiast makaronu możemy podać z ryżem.

Opis przepisu:

Orientalne danie w Twojej kuchni! Kurczak słodko-kwaśny to przysmak ceniony zwłaszcza wśród fanów kuchni dalekiego wschodu. Działa na wyobraźnię i nieziemsko smakuje. Dzięki naszemu przepisowi możesz sama możesz go przyrządzić. Domownicy będą zachwyceni smakiem i różnorodnością ich menu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?