Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu.
  2. Kapustę poszatkować i wymieszać z 1 płaską łyżką soli. Pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody.
  3. Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por.
  4. Następnie dodać kapustę i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut.
  5. Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek.
  6. Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

Opis przepisu:

Kapusta biała z koperkiem to bzrdzo smaczny dodatek do dania z mięsem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?