1

2

Przepisy

Surówka z kapusty czerwonej z pomarańczą

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Bardzo smaczna, łatwa do przygotowania i zdrowa surówka.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obraną marchew zetrzeć na jarzynowej tarce o średnich otworach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki, pokroić na kawałki.
  2. Kapustę drobno poszatkować, oprószyć solą, wymieszać, pozostawić na 20 minut, odcisnąć.
  3. Wszystkie przygotowane składniki razem z rodzynkami włożyć do miski.
  4. Jogurt wymieszać z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Połączyć z przygotowanymi warzywami, doprawić do smaku, wymieszać.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: